Welkom op Taalvoutjes!

Taalfoutjes, spelfoutjes, communicatiefoutjes. We maken ze allemaal bij tijd en wijle. Maar bedrijven en de media, die kunnen er ook wat van en soms met hilarische resultaten.

Op onze socialmediakanalen en hier op de site vind je een aantal van dit soort missers. We zullen er steeds meer bijplaatsen, want wees eerlijk, de aanwas is oneindig. Kom je zelf een mooie typo of andersoortige misser tegen die je tot schateren brengt? Stuur deze vooral in!

We doen ons best zo veel mogelijk door te plaatsen. In verband met de grote aanwas en onze fulltime banen naast deze hobbysite, kunnen we niet overal op antwoorden. Hopelijk vergeven jullie dat ons. 😉

Volg ons ook op:
Facebook Instagram Twitter LinkedIn YouTube Pinterest

Voor Taalvoutjesgerelateerde vragen, mail naar redactie@taalvoutjes.nl. Wil je Vellah interviewen, onze foto’s gebruiken voor publicatie of met ons samenwerken? Dan mag je je mail richten aan Vellah op contact@taalvoutjes.nl.

Tip: kijk ook eens in onze shop voor de leukste Taalvoutjes-hebbedingen!


Hoi, dit zijn wij!

Het was 13 februari 2012, we weten het nog goed. Vellah en Inger kenden elkaar van werk en zagen op Facebook elkaars posts. “Hey, jij spot ook stomme krantenfouten! Zullen we er samen een pagina van maken?” Een kwartier later was Taalvoutjes in het leven geroepen. En de rest is geschiedenis: wat als een grapje begon, kunnen we nu niet meer uit ons leven wegdenken.

Wij, Vellah en Inger, hebben lang geprobeerd Taalvoutjes vol te houden met zijn tweetjes, maar toen onze vrienden begonnen te klagen dat ze ons nooit meer zagen, hebben we versterking gezocht. In 2015 kregen we een heuse redactie van vrijwilligers die helpen met het plaatsen van voutjes, het doornemen van alle inzendingen en alles wat er maar komt kijken bij het runnen van Taalvoutjes. Inger is in 2018 gestopt met Taalvoutjes en helaas later dat jaar overleden. Vellah runt de boel echter nog steeds met vrijwilligers, in de vrije avonduurtjes.

profielfoto_Vellah Bogle

Vellah Bogle

Vellah kreeg taal met de paplepel ingegoten. Met een Engelse moeder die erop gebrand was de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen, werd taal ‘zeg maar echt haar ding.’ Na als tiener al voor de Lemniscaatkrant gewerkt te hebben, besloot ze Nederlandse Taal en Cultuur en aansluitend Journalistiek te gaan studeren. Eenmaal afgestudeerd werkte ze als freelancer voor verschillende tijdschriften. Uiteindelijk belandde ze in de online media, waar ze haar sporen verdiende in marketing, sales, webredactie, social media en community management. “Ik geniet ervan om te spelen met taal, om te zoeken naar het juiste woord om de boodschap over te dragen. En al spelend met taal zie je dat bij een verkeerde woordkeuze je boodschap een totaal andere lading kan krijgen. Dat is pijnlijk als je de schrijver bent, maar soms hilarisch voor de lezer.”

Inger Hollebeek

Inger las vroeger altijd als eerste de rubriek ‘Geknipt voor u’ in Vrij Nederland. ‘Geweldig dat ik nu zelf iedere dag met taal en humor bezig kan zijn. Het leuke vind ik dat we mensen met Taalvoutjes niet alleen laten lachen, maar ze ook nog eens bewust maken van het Nederlands.’ De loopbaan van Inger speelde zich niet altijd op het gebied van taal af. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Via een omweg in de architectuur, psychologie en een verblijf in Spanje koos ze definitief voor freelance werk als tekstschrijver en fotograaf. En ze hoopt dat Taalvoutjes een lang leven beschoren is. ‘Want taal blijft leven, of je wilt of niet!’

inger