Werken bij Taalvoutjes? Dat kan!

parttime ster

Geniet jij dagelijks van alle taal-miskleunen die langskomen en baal je er stiekem van dat je zelf nooit op het idee bent gekomen om Taalvoutjes op te richten? Geen reden voor spijt, want je kunt nog steeds je dromen waarmaken! Nou ja, oprichten heeft weinig zin, maar je kunt nog steeds bij ons aan de slag! Mits je tenminste zelf bijna tot nooit taalvouten maakt (weet je het zeker?!), het je gaat om het plezier en niet om het geld én je eerder lacht om taalvouten dan dat je je eraan stoort.

We zijn namelijk altijd op zoek naar taaltijgers met een uitmuntend taalgevoel en een nog beter gevoel voor humor, die niet alleen kaas hebben gegeten van de grammaticale regels maar ook van social media. Herken jij je hierin? Volg dan even onze checklist!

JIJ …

• … hebt een voorliefde voor taal, maar vindt tegelijkertijd dat het leven veel te kort is om je te ergeren aan taalfouten, behalve aan ‘me moeder’ of ‘na de bus’.

• … krijgt tranen in je ogen – van het lachen welteverstaan! – van verschrijvingen als ‘dikkepeerzaag’, ‘kroepoep’ of ‘ultra-observerend keukenpapier’ en kunt nog wel een extra greintje humor in je leven gebruiken.

• … lééft op Facebook, Twitter en/of Instagram.

• … hebt een aantal uurtjes (lees: 2 tot 4) per week over.

• … kunt binnen vijf seconden een leuke, grappige of gevatte reactie bedenken op welke reactie dan ook.

• … zit vol bruisende ideeën hoe je samen met superleuke, creatieve, gelijkgestemde ‘taalvanaten’ Taalvoutjes naar een hoger niveau kunt brengen.

• … woont in de omgeving van Amsterdam of vindt het niet erg om één keer per maand naar de hoofdstad af te reizen om met je mede-taalvanaten te vergaderen. Sporadisch uitwijken naar Utrecht, Alphen of Deventer vind je alleen maar avontuurlijk.

Hoe werkt dat, die redactie van Taalvoutjes?

Iedereen binnen ons team heeft z’n eigen taak en we werken veelal in kleine subteams. Zo kun je medeverantwoordelijk zijn voor de Instagram stories, het bouwen van de maandelijkse nieuwsbrief, het schrijven van een column of boekrecensie of het maken van een quiz of toplijst. Eens per maand komen we bij elkaar om te vergaderen, de leukste voutjes te selecteren en bijschriften te verzinnen. De rest van de maand is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen ding. Daarnaast helpt iedereen bij het doorspitten van de inzendingen van fans, het vullen van de website en social kanalen met taalvoutjes en het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder de Taalvoutjes-scheurkalender.

En wat schuift dat dan?

Dat is het enkele addertje onder het gras: niets. Niet in geld, in ieder geval. Want tja, als elk van onze fans ons een euro zou geven, dan zouden we iedereen uit kunnen betalen, maar zo werkt de wereld helaas niet. Taalvoutjes is een hobbypagina, die bestaat bij de gratie van onze fans én de gratie van vrijwilligers die de boel vol liefde belangeloos draaiende houden. Niemand van ons verdient ook maar één rooie cent aan Taalvoutjes; we doen dit allemaal omdat we er simpelweg ontzettend veel plezier aan beleven.

Waarom zou je het dan doen? Je krijgt duizend karmapunten per maand, je maakt onderdeel uit van de aller-aller-állergezelligste groep taalidioten (al zeggen we het zelf), je lacht je elke dag een breuk én je kunt op je cv zetten dat je meewerkt aan een platform met meer dan 500.000 fans (geloof ons, dat doet het goed bij toekomstige werkgevers). Daarnaast mag je op feestjes aan iedereen vertellen dat je voor Taalvoutjes werkt, breid je je netwerk uit met heel veel leuke mensen die net als jij van taal houden en kun je al je creativiteit kwijt. O ja, en je krijgt natuurlijk wél al onze Taalvoutjes-producten.

(Mocht je trouwens een geniaal idee hebben voor een verdienmodel voor Taalvoutjes: onze mailbox staat altijd open.)

Klinkt goed?

Mooi, we horen graag van je! Overtuig ons van jouw kunnen door je motivatiebrief met cv te sturen naar redactie@taalvoutjes.nl. Misschien ontvang je wel een uitnodiging voor een gesprek. We kijken uit naar je reactie!

Column

Quiz: meervoudsvormen

Quiz: meervoudsvormen

Het Nederlands kent op elke regel uitzonderingen en moeilijkheden. Weet jij de juiste meervoudsvormen?...


Column

Column: Mag het ietsje meer zijn?

Column: Mag het ietsje meer zijn?

Grote kans dat jij deze zaterdagochtend begonnen bent met een heerlijk ontbijtje. Lekker broodje kaas. Beschuitje met jam. Misschien zelfs een gekookt eitje erb...


Woordweetje

Woordweetje: Groenland

Woordweetje: Groenland

Geschiedenis is prachtig. Als geschiedenisstudent moet ik die stelling geregeld verdedigen. Mensen vragen me dan: “Wat vind je er dan zo leuk aan?” en “Wat wil ...


Boekrecensie

Heerlijk Helder – Weg met krommunicatie!

Heerlijk Helder – Weg met krommunicatie!

Politici, juristen, academici, managers, medici en de rest van Nederland: de aandacht erbij. Het is tijd – de hoogste tijd – om het probleem waar je elke dag te...